Arnstad Avslöjar: ”Jag är en satirisk skådespelare – i verkligheten röstar jag på SD”

arnstad avslöjar

Journalisten och historikern Henrik Arnstad har blivit känd som en väldigt vokal vänstertwittrare som alltid säger vad han tycker när det kommer till politik. Han är en stark motståndare till borgerligheten och inte minst SD som ofta provocerar Twitterhögern med tweets om rasism och främlingfientlighet. Arnstad deltog i Torsdag i den samsända debatten mellan Danmark och Sverige om respektive länders flyktingmottagande. Under debatten uppträdde han enligt många väldigt arrogant och oförskämt genom att anklaga Danskarna för att vara rasister och att inte titta sina meddebattörer i ögonen. Hans beteende fick många Svenskar att be om ursäkt till Danskarna i sociala medier och många frågade sig till och med om Arnstad var ett konstprojekt – nu har Arnstad gått ut med, att ja. det är han.

Detta är vad Arnstad hade att säga i ett pressmeddelande: ”I en lång tid nu har jag spelat en karaktär på Twitter och i andra mediala sammanhang. Allt började när jag blev kontaktad av satirsidan Storkens Nyheter, de sa att de ville gå längre än att bara skriva skämtartiklar och faktiskt skapa en satirisk karaktär som skulle få eget liv och aldrig låta masken halka ned. Jag tyckte det skulle vara ett kul konstprojekt och eftersom jag gillar att skådespela så var jag på. Efter detta skapade jag och Storkens Nyheter tillsammans en persona som vi sedan släppte ut för att härja på Twitter och i TV. Det har varit jättekul att spela den här radikala vänstermannen eftersom jag själv röstar på SD och har gjort det sen 2002 – det blev ett riktigt kontrast mot mitt sanna jag men det var nog det som gjorde allt så himla kul. Reaktionerna har varit hysteriska och både jag och Storken har skrattat så vi kiknar när vi sett folk som inte fattat att jag bara skojat. Det har varit fantastiskt.

Arnstad fortsätter att förklara varför han väljer att avslöja sig just nu

”Debatten i Torsdags var jättekul, där fick jag verkligen gå in i rollen på ett sätt som jag aldrig tidigare gjort. Vi hade bestämt innan att jag skulle stå och titta upp i taket och det blev en riktigt najs touch tyckte jag sen när jag såg det på TV. Men samtidigt kändes det som om vi kommit så långt man kan komma med det här skämtet nu. Vi har liksom nått kulmen i konstprojektet och efter att ha sett alla arga reaktioner i Torsdags så kändes det verkligen som om det Svenska folket borde få veta sanningen – jag vill ju inte driva dem till vansinne.”

Även om Arnstad ”kommit ut” som komiker kommer han fortsätta spela rollen på Twitter

”Jag kommer nog aldrig lägga av på Twitter, det är bara för roligt”

Arnstad förväntas dyka upp i TV sofforna nästa vecka och prata om sin upplevelse och hur han lurade hela folket. Om ni är en av de som trodde att Arnstad var på riktigt, twittra under #LuradAvArnstad

Share Button

Comments

comments

Be the first to comment on "Arnstad Avslöjar: ”Jag är en satirisk skådespelare – i verkligheten röstar jag på SD”"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*