Att sär skriva är att stå upp mot köns makts ordningen – bara sexister skriver i hop

sar-skrivning

Jag blir så trött. Så för bannat trött på att behöva leva i ett sam hälle som ständigt trycker ned, förnedrar och säger att kvinnor inte har rätt att leva. Varje dag möts jag av strutkturer som vill hålla mig och mina med systrar nere, dessa strukturer, som finns lite över allt, gör att kvinnor behandlas som en slags under klass.

Så kallad ”vet enskap”, en slags sanning som vita, hetero sexuella cis män som suttit och druckit whiskey och trott att dom kan nåt, används ofta som ett sätt att för klara att män och kvinnor är annorlunda och att man ska hata alla kvinnor. En del av den så kallade vet enskapen är veten skapen om språk och hur man ska skriva och prata.>” Under år hundraden har dessa skäggiga, gubbiga, vita cis männen som trott att de varit något, stått och bestämt hur man ska prata och skriva. Dessa mossiga patriarker har sett till så att det ska vara så svårt som möjligt för kvinnor, trans personer och icke-binära, att känna gemenskap i språket. De har kommit på en massa dumma regler om att man ska skriva i hop ord – en direkt parallel till att man som kvinna inte ska få ha makt över sin sexualitet – dvs, att man ska hålla benen i hop – inte sära på dem.

Den här regeln förstör många kvinnor och trans personer och icke-binära och a sexuella och pan sexuella personers liv. På grund av dessa patriarkala regler begränsas vi från att utrycka vår köns identitet och våra liv förstörs. Om ni är såna som skriver i hop ord så bidrar ni direkt till att hålla nere kvinnor. Var för, hatar ni kvinnor? Ni är bara patetiska. Urrrghh

Därför ber jag er, alla min med systrar, att sluta upp med följa de gamla sexistiska mans svinens regler och sära på orden precis som ni särar på benen. Till sammans kan vi göra stor skillnad i att krossa det här ling vis tis ka PATRIARKATET!

Twittra under #SäraPåOrden , för att visa ditt stöd för den här kampen! (och ja, jag vet att man måste skriva i hop orden på Twitter, blerrgh urggh)>”

Share Button

Comments

comments

Be the first to comment on "Att sär skriva är att stå upp mot köns makts ordningen – bara sexister skriver i hop"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*