Det är lika bra att låta landsbygden dö ut – vi har ju allt vi behöver i stan ändå

landsbygden

Det är så mycket snack om landsbygden hit och landsbygden dit nuförtiden – som om folk faktiskt bryr sig om vad som händer ute bland kossorna där det knappt finns WiFi eller Starbucks. Jag fattar inte det konstanta ältandet om att ”stärka landsbygden”, om att ”rädda landsbygden” och såna saker. Va fan handlar det om egentligen? Det är väl egentligen ingen människa som vill bo där ute så varför envisas folk om att landsbygden ens måste finnas kvar? Om jag skulle fråga mina 20 bästa kompisar om de skulle vilja bo ute mitt i ingentstans skulle alla 20 svara med ett rungande NEJ och det känns som om de representerar hela Sverige ganska bra för de har alla olika erfarenheter och sådär.

Jag tycker alla bara kan flytta in till stan. Allt är typ 1000 gånger bättre här, det är nära till allting, det finns massa mysiga parker och fik och liksom alla är inte bönder med gummistövlar och skjorts – folk har faktiskt lite stil. Jag tror det som håller lantisarna kvar på landet är att de inte vet hur bra vi har det här i stan, och om vi visade för dem hur bra det är i stan istället för att försöka ”rädda landsbygden” så kanske de får lite sunt förnuft och flyttar till stan. Det finns verkligen allt här, matbutikerna är smockfulla med mat så man behöver aldrig gå hungrig, det finns gott om el och internet så man behöver aldrig vara nedkopplad. Jag fattar inte hur alla ni bonnläppar kan vilja gå miste om det. Jag tycker att alla åkrar och kor och sådär kan få vara kvar och klara sig själva. Jag tror allt boskap ni stänger in kommer känna sig väldigt befriade när ni packar upp och flyttar till stan som folk. Det är faktiskt väldigt vidrigt mot djur det ni lantisar gör, och vill ni veta vad? Ni behöver inte hålla på och mjölka och ha er, det finns redan mjölk på ICA i Stockholm. Ibland tror jag nästan att ni VILL jobba och bli skitiga i onödan. Om ni verkligen måste ut på landsbygden ibland kan ni väl åka ut när ni har semester och kolla på suggorna.

Jag tror Sverige skulle få mycket mer stil och klass om lantisarna flyttade in i stan och blev lite civiliserade. Visst, det skulle ta ett tag innan alla lantisar hade integrerat sig i stadssamhället, men jag tror i alla fall andra generationens lantisar skulle kännas som riktiga Stockholmare.

Så för att summera, är det inte dags att vi lät landsbygden dö ut? Ingen vill bo där och vi har allt vi behöver i stan så jag fattar inte ens varför det här är en debatt vi har i Sverige när det finns sånt som flyktingpolitik att prata om. Jag vill välkomna alla lantisar att flytta in till stan! Är det inte dags nu?

Share Button

Comments

comments

Be the first to comment on "Det är lika bra att låta landsbygden dö ut – vi har ju allt vi behöver i stan ändå"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*