Japanskt robotföretag modellerar realistisk robot efter Anna Kingberg Batra

Moderat eller Megatron? – Japanskt företag använder Anna Kinberg Batra som modell för ny robot

Moderaterna har inte vind i seglen just nu – diverse opinionsundersökningar visar ras efter ras, och det är partiledaren, Anna Kinberg Batra, som hålls ytterst ansvarig. Med bara drygt ett år kvar till riksdagsvalet 2018 är det svårt att se en ljusning för partiet om inte Kinberg Batra avsätts, någonting många högt uppsatta medlemmar i partiet yrkar för. Några som inte bryr sig om Moderaternas framgång, men som ändå har ögonen på dess partiledare, är det japanska robot-företaget Rovu U Rong Fujitsu Solutions Inc, som i veckan kungjorde ett, i svenska ögon, mycket märkligt projekt. Företaget har lanserat ett robot-projekt som går ut på att skapa en ”realistisk hjälparrobot med västerländsk fenotyp” och har valt att modellera denna robot efter ingen mindre än Anna Kingberg Batra. Motiveringen bakom att välja just Anna Kinberg Batra som modell för den nya roboten förklarades av företagets CFO Tawakido Jijatusti:

Vi sökte efter västerlänningar att basera vår robots utseende på. Det var svårt då vi inte fann någon med den mekaniska avsaknad av mänsklighet vi visste skulle vara lättast att modellera en realistisk robot efter – allt detta förändrades när vi såg en dokumentär om Svergie där Anna Kingberg Batra-san var med. Vi hade aldrig skådad någon med så få tecken på värme och mänsklighet. Vi trodde nästan att ett svenskt robotföretag hunnit före och skapat en robot, men sen insåg vi att hon var en riktig människa. Detta var ett år sen, nu är vi redan nära att vara färdiga med roboten som vi kommer att kalla ”BaturaBot 15″.” 

Roboten kommer främst att vara en hushållsrobot som kan utföra enkla saker i hemmet som att städa, gå ut med soporna och svara i telefonen, men kommer att hållas borta från diplomatiska och politiska sammanhang, ”Det är områden där den helt klart inte kommer vara kompetent” säger Tawakido Jijatusti, CFO.

Varken Moderaterna eller Anna Kinberg Batra har kommenterat roboten, men vi förväntar oss ett utlåtande så fort det har programmerats in.

Share Button

Comments

comments

Be the first to comment on "Japanskt robotföretag modellerar realistisk robot efter Anna Kingberg Batra"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*