Låt inte era barn gå ”Bus eller Godis” på Halloween – Det är rasistiskt mot tiggare

tricke or treate

Jag kan inte fatta att ni håller på så här – är ni helt sjuka eller? År efter år är det samma sak. Ni låter era barn förlöjliga deras kultur, spotta på deras levnadssätt, trycka ner deras värdighet. Det här måste få ett stopp – och det NU!

Så här års, när höstmörkret börjar krypa in, skickar ni ut era små blonda sliskiga barn ut i era perfekta villaområden, utspökade och godissugna, och låter dem tigga efter snask och sötsaker hos gamla vita gubbar och tanter. Fattar ni inte att det ni låter era barn göra kränker en hel kultur? Att det får människor att må dåligt – förstår ni inte att era utklädda barns springande från hus till hus med höstlöv virvlandes runt i kring sig och gatulykteljus i sina ansikten, är en symbolisk handling som skildrar Sveriges växande rasism och främlingsfientlighet?Men ni kanske inte ens tänker på det…ni kanske bara tänker, när er lilla Johan (som är åtta år med chipstuttar) kommer hem med godis utklädd till en tjock vampyr, att han blott deltagit i en oskyldig liten Halloween-ritual och fått lite gratis godis…men där tar ni fel – å så fel – för ”Bus eller Godis” är allt annat än oskyldigt.

”Bus eller Godis” är grovt rasistiskt mot tiggare. När ni låter era svenska barn klä ut er och springa runt och tigga godis från grannar så förlöjligar ni en hel kultur. Ni tar en tusenårig tradition och utövar den ”på skoj”, bara för att få lite snask. Fattar inte ni att era vita svennebarn plockar på sig delar av en hel kultur och utnyttjar den för en kväll bara för att kunna få i sig mer socker än de redan får i sina frukost-Frosties? Ni gör tiggeriet, en stor del av tiggarkulturen, till en modeaccessoar som era barn får ha på sig för en kväll. Det här kallas ”kulturell appropriering” och det är fan inte okej.

Hur tror ni tiggarna tänker när dom ser era små kultingar springa runt och utöva deras yrke? Hur tror ni de ser på att de svenska barnen tas emot med glädje när de tigger om godis och pengar istället för de kalla blickar de själva får ta emot från rasistiska svenskar? Hur tror ni de känner sig när barnen skämtar och förlöjligar deras språk genom att säga ”Pleeeaasee Moooney” på grannens trapp? Jo det ska jag tala om för er. Jävligt kränkta.

Det är dags att vi sätter stopp för ”Bus eller Godis” en gång för alla. Jag vill inte leva i ett Sverige där tiggare inte känner sig trygga för att små svennebarn springer runt och gör sig roliga över deras levnadssätt. Jag vill inte leva i ett Sverige där blonda barn som tigger får mer pengar och godis än riktiga tiggare som faktiskt jobbar med det här. Jag vill inte leva i ett land där majoritetskulturen gör narr av minoritetskulturer på det här sättet.

Innan ni skickar ut lilla Alice eller Arvid ut i höstmörkret, tänk på vad ni gör och sluta vara sådana förbannade rasister.

Jag startar nu hashtaggen #StoppaBusEllerGodis och hoppas att hela Sverige står bakom den!

Share Button

Comments

comments

Be the first to comment on "Låt inte era barn gå ”Bus eller Godis” på Halloween – Det är rasistiskt mot tiggare"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*