Ni som inte vill ha varg i Sverige för att de tar djur – varför lär ni inte vargen att äta vegetariskt?

vargtjej

Det finns en fråga i Sverige som gör mig förbannad – vargfrågan. Det finns folk i Sverige, som på riktigt, vill utrota Vargen, det vackra, harmlösa djurets som funnits i våra skogar i säkert mer än hundra år. Folk agerar på samma sätt med vargen som SD gör med flyktingarna, de vill ha bort dem för att de är annourlunda, för att de anses farliga, för att de inte är ”som oss”. Men sanningen är att vargen är ett vädligt tamt djur som egentligen inte gör en fluga förnär – om den inte blir trängd av lantbor.

Ja för sanningen är att vargen knappt är ett rovdjur om den inte blir skrämd. Det finns inte i vargens natur att hux flux gå på får eller hundar på måfå, utan det är det faktum att bönderna och hundägarna faktiskt skrämmer vargen som gör att den blir utåtagerande och aggressiv. Alla de hundar och får som blivit sargade av vargen har inte blivit det för att vargen är våldsam i sin natur, utan för att de blivit skrämda av ägarna till djuren och har känt sig tvungna att gå på djuren för att skydda sina vargfamiljer. Era djur är döda, inte på grund av vargen, utan på grund av att ni skrämt vargen och fått den att inte känna sig önskvärd. Lösningen på det såkallade ”Vargproblemet” är inte att reducera vargstammen eller att utrota vargen, utan det är att behandla vargen bättre och lära den att äta en mer balanserad, vegetarisk diet. Vargen är naturligt ganska vegetarisk av sig och äter precis som björnen blåbär och andra växter, så vad lantisar bör göra är att försöka uppmuntra vargen att sluta sukta efter kött och äta en grönare diet. Både vargen, era djur och klimatet kommer att må mycket bättre om ni lägger manken till och engagerar er lite i vargens matvanor. Kom igen, det här är simpel biologi och grönt tänkande.

Det känns som om många människor har många fördomar om vargen eftersom media ofta utmålar dem som köttätande vilddjur – till och med i sagornas värld framställs vargen på ett negativt sätt – titta på Rödluvan till exempel – Vargen representeras på ett felaktigt sätt. Det kan inte vara så svårt att få vargen att äta mer vegetariskt, jag personligen har lyckats få massa av mina killkompisar att bli vegetarianer, ibland kanske jag lockar dem lite med min kvinnliga fägring, men eftersom vargen också är ett däggdjur så borde den också kunna övertalas.

Om ni fortfarande envisas med att utrota vargen efter all den här information ni fått är ni lika blåsta som SD:arna. Ni är fast i samma gamla hjulspår och är idiotiska bönder som inte kan ett enda dugg om djur och som tror att ni alltid har rätt i allting. Ibland kommer faktiskt de bästa råden från stan – och detta är ett sånt fall.

Om ni håller med mig, vilket jag vet att många av er lite smartare lantisar kommer att göra, twittra under #VegoVarg och dela med er av era erfarenheter med vargen. Tillsammans kan vi låta vargen leva i frid.

Share Button

Comments

comments

Be the first to comment on "Ni som inte vill ha varg i Sverige för att de tar djur – varför lär ni inte vargen att äta vegetariskt?"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*