Nu är det klart: Göran Persson tar över som partiledare för Moderaterna

Persson byter spår – f.d Socialdemokratiska statsministern Göran Persson tar över som Moderaternas nya ledare 

De senaste veckorna har varit veckor som Moderaterna nog helst vill glömma – från avgrundsmörka opinionssiffror till partiledaren Anna Kinberg Batras skandalomsusade avgång. Det råder onekligen kaos inom partiet och det faktum att valet endast är ett år bort bidrar nog inte till något större lugn. Sedan Kinberg Batras avgång den 25:e Augusti har det spekulerats vilt omkring vem som skall ersätta henne och förhoppningsvis styra skutan till lugnare vatten. F.d socialförsäkringsminister Ulf Kristersson har varit en självutnämnd kandidat men har uppenbarligen inte fått något större gehör hos partiet då det idag står klart att han inte kommer att få uppdraget. Mannen som istället tar sig an ämbetet är ingen mindre än Göran Persson. Under en presskonferens vid Rosenbad under eftermiddagen trädde Göran Persson fram som Moderaternas nya partiledare, något som sände chockvågor genom presskåren. Persson, en livslång socialdemokrat och dessutom f.d socialdemokratisk statsminister har korsat blockgränsen, lämnat pensionärslivet och saddlat om som borgerlig partiledare. Perssons egna ord gör denna förbryllande situation lite klarare:

Det är så här va, att nu när jag bott på gods så länge och fått njuta av det goda livet så har min värlsbild ändrats drastiskt. Jag är inte längre rädd för att Per Albins spöke ska knacka mig på axeln när jag korkar upp en mustig Merlot, knapprar på lightly toasted chevreflarn och jäser i skötet av mitt södermanländska super-torp. Skatt är inte bra, det gör livet mindre kul och därför behöver vi politiker som tar tag i skattesänkningar. Det har tydligen öppnats en position i mitt forna fiendeparti, Moderaterna, och jag lovar nu att göra allt för att lyfta partiet till en nivå där vi, i Moderaterna, märk väl hur jag, Göran Persson, sa ’vi i Moderaterna’, kan påverka.

Vidare detaljer kring när Persson kommer att tillträda är väldigt få, samt information om hur det hela gick till. Så snart fler reaktioner från både Moderater och politiker från övriga partier kommer så uppdaterar vi er.

Share Button

Comments

comments

Be the first to comment on "Nu är det klart: Göran Persson tar över som partiledare för Moderaterna"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*