Småstadskille som äntligen kommit in på Universitet låter ingen glömma det faktum att han gjort det

Tenta-terror. En 22-årig student från Bjuv skapar starka reaktioner på sociala-medier.

I drygt en månad nu har stora delar av Bjuvs befolkning terroriserats och förföljts online. Bjuv är en liten ort i Norra Skåne med drygt 6000 invånare och nu råder cyberkalibalik i det lilla samhället. Det är nämligen så att en 22-årig man från Bjuv efter tre års intensivt sökande och anhopandet av högvis med negativa beskedsbrev, lyckats säkra en plats på lärarprogrammet på Uppsala Universitet. Mannen är den första i Bjuvs historia som någonsin kommit in på en högskoleutbildning och problemet som står inför byn nu är det faktum att mannen inte låter någon glömma denna bragd. Ända sedan den 29 Augusti i år, då hans kurs började, har mannen gjort flera statusuppdateringar om dagen på olika sociala medier såsom Facebook, Twitter, Snapchat och till och med Google+, som samtliga på något sätt alluderar samtliga till studentlivet och det faktum att han är student.

”Det är minst 8-9 uppdateringar om dagen nu”, säger Marita Gyllbro, kusin och moster till mannen. ”Det här tär på mig, min familj…allstå hela Bjuv. Vi vill inte se det här nå mer. Vi vet, vi vet, vi vet att han pluggar i storstan. Det räcker nu”. 

Mannens statusuppdateringar har sett ut bland annat så här: ”Gud vad jobbigt med tenta imorn, jag vill dööööö #studentliv” eller ”Att bo i korridor är bra på många sätt, men väggarna lite för tunna, hallå där, kan ni liksom göra det lite tystare, jag måste upp i morgon och gå på föreläsning #studentkorridorsproblem”. Många av inläggen illustrerar på ett nästan skrytfullt sätt hur lite pengar han har: ”Åå har knappt råd med nudlar, det blir väl barksoppa hädanefter #fattigstudent” och ”Är det bara jag som alltid måste fråga efter den billigaste ölen på nationer och sedan be dem späda ut den med vatten xD, herregud är så fattig, men så är det när man är student #mångaförstårintekampen.” 

Av de 80,000 updateringarna som gjorts har visuella medel varit mycket vanliga: bilder på Instagram som visar mannen utklädd som Pippi Långstrump med en tvåliterskanna öl balanserades på hans knä har fått stor spridning bland vänner och familj i Bjuv. Likaså har en bild på mannen i en fin frack som togs under en så kallad studentmiddag. Bjuvs präst och de facto ledare i samhället har det här att säga:

”Vår by går på knäna. I över en månad har vi blivit terroriserade av den här mannen. Det går inte att tillbringa en sekund online utan att se honom i en fånig kostym eller se en snapchat video på honom när han sjunger löjliga snapsvisor. Det här måste få ett slut, nu.” 

Polisen i kommunen har notifierats om den unge mannens uppförande och har kallat in en cyberstyrka som avses för att få människor att slippa konstant bli påminda om 22-åringens studentliv.

Vi tar ju självklart det här på mycket stort allvar. Såna här grovt ”relaterbara” studentinlägg brukar öka så här års och irritera familj och vänner, men den här grabben har tagit det till en helt ny nivå”. 

Mannen har nekat att kommentera terrorkampanjen och laddade bara minuter upp en fråga på sin Twitter som löd: ”vet nån vilka Nationer som har mikrosar?

Share Button

Comments

comments

Be the first to comment on "Småstadskille som äntligen kommit in på Universitet låter ingen glömma det faktum att han gjort det"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*