Stefan Löfven: ”Det är dags att förbjuda SD nu – de börjar bli för stora”

svetsaren

SD snart ett minne blott? – i alla fall om Stefan Löfven får bestämma 

Sverigedemokraterna har haft medvind i alla opinionsundersökningar som gjorts i eftervalstiden och i veckan kom den högsta noteringen någonsin, 27,3% i en undersökning genomförd av mätinstitutet YouGov i samarbete med Metro. Mätmetoderna i vissa av undersökningarna har förvisso utmanats, men det ser ut som om SD har en uppåtgående trend hur man än vänder och vrider på det.

Denna utveckling är förstås någonting som regeringen och inte minst Social Demokraterna inte är så nöjda med och nu har Stefan Löfven börjat se över sina möjligheter för att få ha kvar makten så länge som möjligt – och det ser ut som om han kommit fram till en lösning. Detta är vad han hade att säga under Söndagseftermiddagen under en presskonferens: Det är inte rimligt att vi har ett facistiskt och rasistiskt parti i riksdagen. Förr har det varit lätt att vifta bort dem men nu börjar de blir allt för stora, det är dags att vi gör någonting för att se till att de aldrig får makten. Jag tycker att det är helt logiskt att regeringen skapar en ny lag som gör det möjligt att förbjuda vissa politiska partier vars värderingar inte hör hemma i Sverige. Vi har en demokrati i det här landet och då kan man inte låta folket få rösta på odemokratiska partier. Jag kan fortfarande inte förstå att folk lämnar mitt parti, det partiet som byggt det här landet, men snart tvingas det tillbaka för då finns det inget SD kvar.

En sådan lag har aldrig förr tagits fram i Sverige, men Löfven insisterade att man i desperata situationer måste ta till desperata lösningar:

Ja det här är ju ingenting vi gör i första taget, men nu när de ligger på mer än 25 procent måste vi ju göra nånting

SD har ännu inte kommenterat uttalandet.

Share Button

Comments

comments

Be the first to comment on "Stefan Löfven: ”Det är dags att förbjuda SD nu – de börjar bli för stora”"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*