Stefan Löfven ”Vi måste ta emot minst 1 miljon flyktingar innan årskiftet för att vara goda nog”

Statsminister Stefan Lövfen sätter stort mål för årets flyktingmottagande – En miljon flyktingar skall beviljas asyl innan årsskiftet. 

Världens står inför den största flykting katastrofen sedan andra världskriget. Miljontals flyktar är på väg norrut från krigshärdar i Syrien och Afrika för att söka asyl i Europeiska länder. Alla lyckas inte ta sig till Europa, de sjunker till Medelhavetsbotten efter att ha färdats i icke-sjödugliga båtar. Sveriges partier har olika tankar om hur man bör hantera flyktingkatastrofen, regeringen vill bevilja så mycket asyl som möjligt medans SD vill hjälpa flyktingarna på plats – men det har ännu inte kommit några konkreta uppgifter om hur många flyktingar Sverige kan tänka sig ta emot – tills idag. Undet en presskonferens som hölls på Rosenbad i eftermiddag, berättade Stefan Löfven för det Svenska folket om vad som ligger framför oss.

Ni som har sett bilderna från Medelhavet vet alla att något måste göras – GENAST! Vi i regeringen har länge diskuterat vårt ansvar i den här frågan och om vi ska fortsätta ses som ett land där godheten regerar har vi beräknat att vi måste ta emot ungefär 1 miljon flyktingar innan tjugohundrafemtons slut. Detta är tiden då våra hjärtan måste vara som öppnast – detta är tiden då vi måste låta en miljon människor, ett helt Storstockholm, att komma in och få asyl. 100 tusen räcker inte längre, inte när man ser sådana bilder – jag hörde att Tyskarna skulle ta emot 800 000 och dom måste vi slå för dom är ju inte direkt goda, (tänk på Hitler), men det är vi, så vi kör på 1 miljon. Sverige kommer fortfarande vara etta på godhet! Löfvens uttalande mötte mångra frågor från journalister, däribland sådana som frågade om vart den miljon flyktingar kommer att få bo. Såhär svarade Löfven:

Vi har ett projekt som vi kallar ”Projekt Folkförflyttning” där vi kommer att höja alla hyror i Stockholm till en sån grad att Svenskar inte kommer att ha råd att bo kvar så centralt, sedan kommer vi göra om alla frånflyttade bostäder till lägenheter för flyktingar för att dem behöver det mest. Vi kommer få ett jättefärggrant Stockholm där de nya Stockholmarna bor inne i stan och Svenskarna ute i förorten, på så sätt ser vår stad mycket bättre ut för turister som verkligen kommer kunna se att Sverige är på den goda sidan av den här katastrofen”.

Förslaget har fått stor kritik bland människor som menar att en folkinströmning lika stor som Stockholms befolkning inte är hållbar.

Detta verkar ha blivit en tävling mellan Tyskland och Sverige om vem som kan va ”godast” och ta emot flest flyktingar. Jag tror en sån stor folkinvandring på bara tre månader kommer att föra med sig stora problem och jag tror inte Löfven riktigt har tänkt till här” säger japanskfödda Ikkiu Feskmaus, professor i flyktingpolitik vid Stockholms universitet.

Regeringen kommer att föra fram ett nytt budget förslag om vilka skatter som kommer att behöva höjas för att ha råd att ta emot så många, och det ryktas om att bensinskatten kommer drabbas hårdast.

”Allt tyder på att folk på landsbygden kommer att få betala uppemot 3 kronor mer per liter än vad de gör i dagsläget” säger bränsleexperten Dea Säll vid Göteborgs Universitet.

De första flyktingarna förväntas att anlända i Sverige i mitten på September och kommer alltså att följas av en miljon andra. För att diskutera flyktingmottagandet, twittra under #1Miljon

 

Share Button

Comments

comments

Be the first to comment on "Stefan Löfven ”Vi måste ta emot minst 1 miljon flyktingar innan årskiftet för att vara goda nog”"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*