Stort slagsmål har brutit ut mellan flyktingarna och tiggarna på Malmö Central

tiggareen

Vid 19 tiden kom larm om bråk på Malmö Central. När polisen anlände vid platsen möttes de av någonting de sällan skådat. Minst 200 personer var involverade i våldsamt handgemäng och fler och fler anslöt sig till den fajtande skaran för var sekund. Polisen var tvungna att kalla på förstärkning och medans de väntade började de förså vad som faktist hände på platsen”

Tiggarna mot Flyktingarna! ropade en åskådare till oss och först trodde vi att han skämtade men när vi började titta närmare på de som faktiskt slogs insåg vi att han hade rätt

säger Gustav Phaurtrand, en av de första poliserna på platsen. Vi frågade runt lite och fick höra att bråket hade utbrutit efter att tiggare kommit fram till en flykting och sagt på engelska ”Vi var här först”, sen eskalerade det och en hel tiggarfalang anropades från hela Malmös gator för att komma och slåss mot flyktingarna

Polisens insatsstyrka anlände circa 19:20 vid platsen och lyckades skingra de två grupperna genom att skapa en barrikad mellan dem. Flera personer från båda grupperna fördes till sjukhus på grund av skador.

Vi kontaktade Kjell Critic, professor i samhällskunskap vid Lidköpings Universitet, och bad honom spekulera i orsakerna till att bråket uppkom:

Jag tror att tiggarna känner sig bortglömda av Svenskarna efter att flyktingkatastrofen tagit mer och mer utrymme i media. För bara en månad sen pratade vi om tiggarna varje dag, men nu hörs inte ett knyst om dem. Det skapar ju självklart frustration

STF (Svenska Tiggarförbundet) har också kommenterat bråket:

Det här är ju självklart en reaktion på den stora uppmärksamhet dessa nedrans flyktingar. Hallå!? Har ni glömt oss nu eller? Finns vi helt plötsligt inte? Vi behöver hjälp.

Nu har den bråkande skaran skingrat sig och allt är åter lugnt på Malmö Central, men många är rädda för att det kommer hända igen.

Det här får inte bli någon daglig sak, då flyttar jag här ifrån

säger pensionären Gunde Trast som bor i närheten.

Share Button

Comments

comments

Be the first to comment on "Stort slagsmål har brutit ut mellan flyktingarna och tiggarna på Malmö Central"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*