Sverige borde dra sig ur VM – det vore rasistiskt att spela nu

durrma

 

Det finns en stor blämma på den här sommaren – och den blämman heter fotbolls-VM. Finns det något mer irriterande än en massa Svenssons som sitter och flåsar, fiser ner soffan och svullar i sig ostbollar framför 22 snubbar som sparkar på en boll? Att fotboll är folkets sommarnöje säger verkligen en hel del om hur intetsägande medelsvensson är – själv tillbringar jag sommaren begraven i prisbelönta dikter om queer och transfrågor, (Dane Edidis dikter ger mig ryyysningar). Inte nog med att det är fotbolls-VM, den här gången har allt varit extra hemskt – jag började gråta när jag läste de hatiska kommentarerna som den modiga VM-hjälten Jimmy Durmaz fick för att han inte följde de förlegade normer som fotbollsregler faktiskt utgör. Jag fattar inte varför tränaren inte lät Durmaz spela Schweiz-matchen? Eller jo, det gör jag nog. Tränaren, Janne eller vad han heter, är en solklar rasist. Kolla bara på de svenska spelarna, på planen är det är lika blont som Hugh Hefners synfält när han tittar ner – på avbytarbänken däremot är det…ja ni vet. Hela det här spektaklet – VM-alltså – är en storm av chipstuttar, rasism och Putin-stank.

Men det blev nyss ännu värre – sista icke-Europeiska laget slogs ut igår. Nu har det blivit ännu vitare på planen. Nu är VM en dans för kolonisatörer. Asså det här är så sjukt, så här ska det inte vara helt enkelt, VM ska vara till för ALLA! Det har gått för långt nu. Vi behöver en göra något – och vet ni vad jag tycker är det enda rätta? Att Sverige DRAR SIG UR VM OMEDELBART! Att spela matchen mot England skulle vara att gå SD och Putins ärende, det skulle vara att bekräfta vitmakt-rörelsen, det skulle vara att spotta på alla rasifierade bollspelare som förtjänade platser i semifinalerna. Vi måste kasta in handduken. Det är det ENDA rätta. Vi måste ställa in matchen. Vi måste sätta truppen på ett plan raka vägen hem och låta ett rasifierat lag ta vår plats. Det skulle även vara en fin gest mot Durmaz, så han inte behöver sitta där på bänken när blondisarna spelar.

Jag vet att det är nära matchstart men vi kan fortfarande stoppa den här matchen om vi hjälps åt. Dela artikeln, tagga era vänner i kommentarerna, twittra under hashtaggen #HejdåSverige. Vi kan starta en rörelse, en rörelse mot rasism och som en hyllning till Durmaz. Om Janne ser allas kärlek och motstånd mot #VitMaktVM så är jag säker på att till och med han kommer att inse att vår tid i det här “mästerskapet” .

Gör det för Sverige. Gör det för Durmaz.

Share Button

Comments

comments

Be the first to comment on "Sverige borde dra sig ur VM – det vore rasistiskt att spela nu"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*