Vi som är under 30 borde inte behöva jobba – Man måste ju få ha kul också

Jag är så trött på det här tjatet om jobb. Man ska ”betala skatt” och ”dra sitt strå till stacken”, det är allt alla gamlingar verkar tänka på, och det är det ända de frågar en nu såhär efter studenten. ”Vad gör du nu då? Vad jobbar du med?” Man kan inte gå ett steg utan att få den frågan av någon Volvo Villa och Vovve-person som betalat skatt längre än jag funnits på jorden. Det är jättetröttsamt! Jag är ung och ska inte behöva tänka på sånt där än. Man blir bara så matt på alla gamlingar som tror att jobba är det ända som betyder nånting i livet.

Jag tycker inte vi som är under 30 ens borde behöva arbeta. Jag menar, man måste ju ha lite kul också. Just nu vill jag bara ut världen och utforska och uppleva så mycket som möjligt, festa, experiementera, bara ha den bästa tiden i mitt liv. Men den här ständiga pressen att man måste plugga eller jobba känns jättejobbig och onödig. Varför måste man helt plötsligt göra tråkiga saker bara för att man tagit studenten? Jag tycker vår regering borde ta sitt ansvar och göra ungas tillvaro bättre. Det måste finnas något slags system som gör att unga människor kan leva som de vill utan att behöva tänka på ekonomin. Jag tycker att alla under 30 borde få något slags bidrag så att vi kan leva bekvämt och känna att vi får det stödet som vi behöver för att leva det bästa livet vi kan leva. Det behöver inte vara några jättesummor, typ 25 000kr efter skatt eller någonting sånt där, som ändå skulle ge oss möjlighet att bo ganska centralt och ha nära till klubbarna och fiken och restaurangerna. Hur skulle detta finansieras då? Jag tänker mig att man skulle höja skatten för de som arbetar och kanske sänka pensionen för pensionärerna också. Pensionärerna behöver ärligt talat inte så mycket pengar, allt de gör när allt kommer omkring är ju att baka bullar och lösa korsord – vi unga behöver pengarna på ett helt annat sätt för vi kan faktiskt röra oss fritt och upptäcka världen. Allt skulle vara så mycket lättare och roligare om man som ung visste att man inte behövde jobba i 10 år efter studenten, det skulle verkligen ta bort en sten från bröstet på en.

Jag tycker att ni gamla, alltså 30+, borde inse att det skulle göra er gott också om de unga i samhället inte behövde jobba. Ni skulle få det mycket lättare och få jobb och jag tror det skulle muntra upp er ganska mycket och förgylla tillvaron att de nitton-åringar bara njuta av livet. Jag tror det skulle ge er en stor livsglädje att veta att ni bidrar så mycket till att era syskon,barn och barnbarn ska få bara njuta av livet och ha det bra.

Jag tycker verkligen att det är dags att politikerna börjar se över möjligheterna att göra så att unga inte behöver jobba och jag hoppas saker händer innan jag blir allt för gammal för att njuta av reformen. Hoppas ni håller med allihopa! /

Sara Säll

Share Button

Comments

comments

Be the first to comment on "Vi som är under 30 borde inte behöva jobba – Man måste ju få ha kul också"

Leave a comment

Your email address will not be published.

*